Aapo-koeran turinoita

" Voe hyväntähen, mittee se eokko on tuas suana piähäsä. Mitenkä sillä nyt on ennee aekoo meekäläestä pihalla juoksuttoo, ku se otti ja tempas ja laetto lankakaapan pystyyn, jonneekkii verkkoon. Verkkokaapaasta se nykyään aena nimittäen huastaa. Lankojen kansa aena vehtoo ees taas tuossa...

 

 

Ee kyllä mittää heleppoo oo ollunna. Ee taenna eokollakkaan olla, ku on kuulema melekeen silimäsä piästä itkennä poekkeen. Äet eokolta nukku poekkeen tuossa kevväämmäällä ja sillon ol pahinta kiirettä tuon verkkotoohun kansa vielä, mutta näkkyyhän nuo silimät piässä kuitennii yhä olevan, että en tiijä mittee se horisoo..

Nii, kevväällä se kaekki sitte alako, ku kerta niitä isoja pahvilaatikoeta alako vyöryä sisälle ja haesivat lampaalle. Eokko ol ihan hepakassa ja innossaan kuitennii sen kaeken surun sekottaessa piän, vuan ihan myö suatiin sitte ne tavarat paekolleen ja eokko sae oman lankahuoneen. Sinne piäsen harvon ja sillonnii salloo. Vuan kerranpa tehhä rytkäätin soman pikku-metkun eokolle. Se ol niin innossaan, kun roovashenkilöetä pirahti kyllään niitä lankoja kahtommaan ja siinä rupattelivat kaekessa raahassa, nii minä poeka nyhin sieltä ihan allaalta hyllystä yhen nyttösen. Kiäh kiäh...eevät huomanneet mittää, ennen ku roovat ol poekkeen lähössä nii sitte yks roovista osotti etteesen matolle, että heee...mikäs se tuossa? Kiäh kiäh...siinä se nyttöskasa ol...arvoohan sen ettee tuo eokko oekeen riemastuna siitä. Sen ol pakko viäntee jottii sukat putkelle juur siitä langasta...joku putkijuttu se ol...putkisukka joo.

 

 

Kesällä ol mukavoo, ku piäs käämään omassa metässä. Voe mahoton, että minä en tahtos sieltä lähtee mihinkää. Suap irti olla pihassa vuan kaavas ee passoo männä, sillä oon haestanna, että siellä on vähän isompijakkii elukoeta maesemissa. Hirven jälet ol pihassa ja ilivessii on kulukena läheltä ja sus ja kuulema karhukkii aeka likeltä, että minä vuan siinä nurkalla jullotan kaekessa raahassa. Eokko se sielläkii liehu sen kamerasa kansa ja hihku miten hienoja kuvia tul. Niitä lankoja kuvas ja valamiita villasukkia.

 

 

 

Tuossa yläpuolella on kuva , ku eokko pyöräätti sen sukan putkelle. On kuulema heleppo tehhä ja siitä on ohjekkii tiällä plokissa.

Nyt pitäs tuo verkkokaappa olla valamis ja uutta lankookii kuulemma tulloo. Tässä oppii meekäläenennii kaekenlaesta. Eokko hyörältää päevät pitkät pisneksesä parissa, mutta ohan tuo muistanna ies ruokkia välillä ihtesä ja muuttii samalla.

 

 Nuista pikkusista luutuista ol eokko innossaan. Eekö lie sama millee sitä jäläkesä pyyhkii. Pittää oekeen omat liinasa olla siihennii tarkotukseen. Toesta se on meekäläesellä. Minä poeka sutasen tassulla ja se on siinä.

Eeepä tässä muuta ku, että rintakarvat rottingille ja muata."

 

Terveesin,

Aapo-koera