Marraskuun kuulumisia lankakaupalta

" Keijua ja kissanruokaa " , muistin äkkiä ja kirjoitin nopeasti puutelistaan. Arkisia hetkiä , jotka myöhemmin saattavat nousta pintaan arvokkaina ja ikimuistettavina muistoina mieleen. Välillä saan pysähdyttäviä muistoja edesmenneestä äidistäni ja ihan hyvä niin, suru on surtava olipa se kiireen keskellä tai levon hetkellä. Viime aikoina muisti on pätkinyt niin häiritsevästi, että on kesken touhun kirjoitettava ylös mitättömältä asialta vaikuttavia asioita, kuten kissanruokaa tai keijua puutelistaan, mutta tämä on ehkä ohimenevää ja asiaan kuuluvaa. Eletäänhän tässä keskellä kuuluisaa " ruuhkavuotta ". Päässä on paljon asiaa ja tekemistä on paljon. Ei kaikkea voi aina muistaakaan.

 

 

 

Marraskuu alkoi sateisena ja sumuisena, niin myös lapsuudenmaisemissani talvi tekee tuloaan. Järvenpintä on rannasta jäähyhmässä. Sielunmaisemat ovat tällä hetkellä harmaat, mutta sekaan ujuttautuu kaunista ruskansävyä tuomaan lämpöä.  Luonnosta saakin valtavasti voimaa ja inspiraatiota lankoihin ja käsitöihin. Rakastan harmaan sävyjä. Langoissa on paljon harmaita tarjolla. Lettlopi, islantilainen villa on erityisen kaunista samoin sukkalangoissa on kauniita harmaita värejä. 

 

 

 

Pieneen sukkaan olen käyttänyt Regia, 4 ply sukkalankaa ja sinistä raitaa laitoin Austermann Stepistä. Steppi on neulojan sormille erittäin hyvä lanka, sillä se tuntuu hoitavan sormenpäitä. Langassa on aloe veraa ja jojoba öljyä ja sen kyllä huomaa. Hieman kuivat sormenpäät hoituvat pehmeiksi tuota lankaa käyttäessä. 

 

 

 

Minä en niin innokas sukkien neuloja ole vaan värkkäilen mieluiten kaikkea muuta, mutta nämä minisukat ovat jotenkin meikäläisen juttu. Olen aiemmin kirjoittanut näistä minisukista ja mihin niitä voi käyttää. Nyt innostuksena on neuloa kakkosen puikoilla langanjämistä kirjanmerkkejä. Ajattelin kirjanmerkkiä tehdessäni sisartani, että se kirjanmerkkisukka toimisi samalla stressileluna. Sitä voisi lukiessa hypistellä ja hoitaisi samalla sormenpäitäkin, jos tekisi tuosta Austermann Stepistä. Vein isälle etukäteen isänpäivälahjaksi harmaan perussukan kirjanmerkiksi ja sisareni saa syntymäpäivälahjakseen sinisen raitasukan. Kaikenlaista pientä ja kivaa voi loihtia myös langoista. 

 

Lankakaupalla on alkanut kiireisemmät ajat. Joululahjoja väsätään innolla ja uusia lankoja tupsahtelee asiakkaiden iloksi melkeinpä joka viikko. Austerman Steppiin on tulossa uusia sävyjä ja Regian sukkalankoja on tulossa lisää. Tässä syksyllä valikoimiin tupsahti ihana alpakan ja villan sekoitelanka, Regia Premium Alpaca Soft. Sekin tuntuu neulojan sormiin oikein mukavalta. Lanka on hieman pörröinen ja näyttää oikein kauniilta suloiselta kerässä ja neuleessa. Valmis neule pörrööntyy hieman käytössä ja pesussa. 

 

 

 

Suloisia ja ihanan höttöisiä asusteita saa loihdittua myös Langin Alpacka superlight langasta. Ohutta ja pehmeää, mutta silti lämpöistä. Langin langoissa on aina upeat sävyt olipa sukkalanka tai pörröinen alpakkalanka kyseessä. Paksuilla puikoilla tästä Alpaca Superlightista saa neulottua  kuohkeita ja keveitä asusteita. 

 

 

 

Marraskuussa ( 5.11.) lankakaupalla on miniryijykurssi, jonka vetäjänä toimii Jenni Vanhanen ( iltamaa.fi).  Jenni on yksi finalisteista tänä vuonna, Vuoden artisaaniksi. Pidän peukkuja Jennille. Odotan innolla tätä kurssia, sillä ryijyjen teko on ollut salainen haaveeni jo useamman vuoden ajan. Olen ajatellut mielessäni,että äitini maalaamien taulujen pohjalta saisi todella kauniita ryijyjä, mutta toistaiseksi se on ajatusasteella ja nää nähtäväksi syntyykö  niitä ryijyjä joskus. 

 

Kauniita hetkiä luonnossa ja langoista arjen ilon hetkiä myös. Tavataan lankakaupalla Vaudevillassa tai kohdataan netin ihmeellisessä maailmassa. ( Lankoja voi tilata Vaudevillan verkkokaupan kautta, vink vink ;) )

Terveisin,

" Luomu-Liisan lankalurinat " , kuten rakas mieheni ohimennessään huikkasi ;)