Neulottu poncho Lettlopista

Tulihan se syys ja ponchokelit. Lankahyllystä pursuilee Lettlopia kutsuvasti ja olihan se ihan pakko tarttua puikkoihin ja valita sopiva väri. Niin, siinäpä se onkin, nimittäin Lettlopia on niin montaa herkullista väriä, että kyllä jonkun aikaa piti pähkäillä lankahyllyn edustalla. Kaunis sininen toi järven ja lapsena vietetyt kesät mieleen, siksi valitsin sen.

 

 

Lettlopi on kivan rouhea ja mukavan tuntuinen neuloa. Islantilainen villa on mutkatonta ja säänkestävää villaa. Onpa nyt hyvä koiran kanssa tihkusateessa kävellä hynttästä, ei palella. Moni muistaa kirjoneuleet, mitkä neulottiin juuri tästä langasta. Nehän ovat perintökalleuksia. Nämä neuleet säilyvät vuosikaudet hyvänä. Paranevat vain vanhetessaan. Pehmenevät käytössä ja pörrööntyvät kauniisti.

Minä tein kaksi noin 70 cm pitkää palasta helmineuleella ja laitoin noin 60 silmukkaa pyöröpuikolle. Leveydeksi tuli noin 39-40 cm. Ja siinäpä se sitten on. Sitten vain yhdistetään palaset ja voila, valmis. 

Jotakin jäi reunoista puuttumaan ja onneksi annoin mielessä hautua vähän pidempään sen idean , kunnes se putkahti kuin itsestään päähän. Virkkasin palleroita reunoihin ja pontchosta tuli mielestäni juhlavampi ja kauniimpi näin. Palleroiden virkkaamiseen meni noin 1,5 kerää Lettlopia ja yhteen 70 cm pituiseen palaseen meni noin 3 kerää eli itse pontcho rakentui 8 kerästä. En halunnut käsiä peittävää mallia vaan tässä luomuksessa kädet jää kivasti vapaaksi.

 

 

Palleroista koristusta ja näyttävyyttä ponchon reunaan. Pallero tai pompulan virkkaaminen on helppoa. Tehdään vaikka 5 pylvästä samaan silmukkaan, irrotetaan koukku, pistetään koukku 1:n pylvääseen, otetaan lenkki koukulle ja suljetaan pompula vetämällä lanka läpi.

 

 

 

 

 

Poncho on saanut kehuja ja pidän siitä itsekin todella paljon. Tämän helpompaa ei pontchon neulominen voi kai olla. Ponchon voi tietenkin neuloa tai virkata ihan mistä vain langasta.

 

Lettlopia saa siis www.vaudevilla.fi , lankakauppa Vaudevillasta.