Virkatut sukat

 

Syksyiseltä maistuva tuuli pyyhkäisee hiukset silmilleni. Ilmassa leijuu koivujen urpuja...kaimoja lentelee pitkin ja poikin, naurattaa. Liekö kenelläkään niin paljon kaimoja kuin minulla ...Tämä kesä on ollut yhtä auringonpaistetta ja hellettä. Ukkosta on odotettu ja sadetta, mutta pitkään se aurinko jaksoi paistella. Tänään tuntuu vähän syksyisemmältä, heti kun viileni ja tuulee. Kyllä ne villasukkakelit sieltä vielä palaavat. Jotakin tekee mieli värkätä ja silmäilen lankahyllyä ja nappaan kanervan värisen langan. Kanervat ovat niin kauniita. Ajattelinpa virkata sukat. Jotenkin se virkkaus nyt luontuu parhaiten. 

 

 

Virkattuun sukkaan saa joustinmen ihan niin kuin neulottuunkin sukkaan. Virkataan joustin poikittaissuunnassa edestakaisin ja otetaan lanka koukulle silmukan takareunasta. Helppoa on. Sitten kun joustin on sopivan pituinen niin virkataan joustin renkaaksi ja jatketaan varren virkkaamista spiraalina. Kantapää virkataan lyhytkerroksin ja lopuksi vielä jalkaterä ja kärki spiraalina.

 

 

Vaaleanpunaisiin sukkiin käytin tee tee Tundra nimistä alpakkasukkalankaa. Aivan ihanan pehmoiset tuli. Näistä tulee mieleen unisukat. Todella lämpöiset ja ihanat jalassa paljaallakin jalalla.

Jos kiinnostuit langoista ja virkatuista sukista niin langan tilaajalle laitan mielelläni ohjeen mukaan. www.vaudevilla.fi

 

Kanervan värisiin sukkiin käytin Mellanraggi sukkalankaa. Voisi virkkailla vaikka kaikissa väreissä mitä vain löytyy....

Lankana käytin Mellanraggi sukkalankaa ja sukan koko noin 37, oman jalan mukaan. Ja kyllä tulikin napakat ja oikein muotoon valetut sukat. Pysyy hyvin jalassa. Kannattaa sovitella kesken virkkauksen , että onko sopivan kokoinen sukka tulossa. Virkattu sukka on ehkä vähän kapeampi ja tiukempi. Minulla onkin kapea jalka, joten tämä malli sopii minulle erittäin hyvin.

Mellanraggi on kestävä keskivahva lanka. Siitä on mukava virkata tai neuloa. Värejä on mukavasti tarjolla. www.vaudevilla.fi. Vaudevillasta langat tilanneille lähtee sitten sukan virkkausohje mukaan, jos näin halutaan. :)

Nyt kun sopivasti sää viileni, niin ei kun vaan koeran kanssa kävelylle. Aapo-koera  on makaillut lämpimissä karvoissaan oikein urakalla koko kesän. Ee kun hölökyn kölökyn vuan. Myö lähetään lenkille.