Info

Lankojen valmistajista:

- Lang Yarns on sveitsiläinen perheyritys, joka on kehitellyt ja valmistanut laadukkaita neulelankoja jo vuodesta 1867. Lang Yarns on tunnettu trendikkäistä väreistään ja mallistoistaan.

 

- Järbon lankoja on valmistettu jo 1890-luvulla Ruotsissa. Lankojen suosion syyt löytyvät perinteikyyden lisäksi lankojen laadusta, valikoiman laajuudesta ja tuotteiden helposta saatavuudesta. Järbo kiinnittää paljon huomiota tuotteidensa valmistustapoihin- ja oloihin sekä valitsee alihankkijansa tarkoin.

 

- Manos del Uruguay on voittoa tavoittelematon järjestö, joka on tarjonnut töitä paikallisille kädentaitajille jo 1960-luvulta lähtien. Manosin langat kehrätään käsin luonnonmateriaaleista, kuten merinovillasta ja silkistä.

 

- Istex on Islannin ainoa lankakehräämö ja sillä on pitkät perinteet langan valmistajana. Langat valmistetaan islantilaisen lampaan villasta, joka on erittäin lämmintä, vettä hylkivää, hengittävää ja kevyttä.

 

Tuotekuvauksissa vilahtelevista merkeistä:

- " Ökö-Tex"- merkki tarkoittaa sitä, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Tuotteen käyttäjälle Ökö-tex merkintä on eräänlainen valmistajan laatutakuu.

- Demeter on luomumerkki eli merkki osoittaa tuotteen täyttävän biodynaamisen viljelyn kansainväliset kriteerit.

- Superwashvilla on villatuote, jota on käsitelty niin, että sitä voi pestä koneessa. Kun villa on superwash käsitelty, niin neuleet eivät silloin kutistu.

 

Villan pesusta ja hoidosta:

- Villaneuletta ei välttämättä tarvitse usein pestä ja kotihuoltoon sopiikin hyvin tuulettaminen esimerkiksi raikkaassa pakkassäässä. Villa on herkkä jyrkille lämpötilanvaihdoksille eli kannattaa olla varovainen villan pesuissa. Pese neuleet haaleassa vedessä ja huuhtele pesuaine hyvin. Villan pesuaineeksi sopii mainiosti väritön ja hajusteeton shampoo tai käsitiskiaine. 

- Villaisia neuleita on hyvä tuuletella ja kannustammekin käyttämään usein arvokkaita käsitehtyjä neuleita, sillä toimiihan villa sekä kuumalla että kylmällä säällä. Luonnonmateriaalit hengittävät ja ovat miellyttäviä päällä.